AL-Quran buat saudara seislam kita yang amat memerlukan

Tahukah anda? Sebenarnya diluar sana masih ramai lagi yang amat-amat memerlukan mashaf Al-Quran untuk dibaca kerana tidak semua orang mempunyai kemudahan dan kelengkapan untuk mempelajari Al-Quran.

  • Faktor kemiskinan menyebabkan mereka tidak mampu untuk menyediakan kemudahan dan kelengkapan mempelajari Al-Quran.
  • Al-Quran buat saudara seislam kita yang berada di luar negara seperti Uganda, Bangladesh dan Kemboja.
  • Faktor kerajaan yang kurang memberi sokongan untuk menyediakan kemudahan di Institusi Islam.
  • Memudahkan masyarakat umat Islam di luar untuk mempelajari dan memahami Al-Quran seperti di negara-negara maju yang mempunyai sokongan buat Institusi Islam.

AL-Quran buat saudara seislam kita yang amat memerlukan

Tahukah anda? Sebenarnya diluar sana masih ramai lagi yang amat-amat memerlukan mashaf Al-Quran untuk dibaca kerana tidak semua orang mempunyai kemudahan dan kelengkapan untuk mempelajari Al-Quran.

JOM SERTAI EDARAN AL-QURAN DI LUAR NEGARA

hikmah al-quran

Dengan mewakafkan Al-Quran, kita dapat membantu masyarakat Islam di luar sana mendapat pendidikan Al-Quran dan anak-anak mereka juga pandai membaca Al-Quran.

Firman Allah SWT: Dan demi sesungguhnya! Kami telah mudahkan Al-Quran untuk menjadi peringatan dan pengajaran, maka adakah sesiapa yang mahu mengambil peringatan dan pelajaran (daripadanya)?

(Surah Al-Qamar, Ayat 17)

1. Pahala berlipat kali ganda dan berpanjangan

Dengan mengaji Al-Quran, ia dapat menjadikan suasana dan keadaan di sekitar kita menjadi lebih tenang dan penuh dengan keberkatan

Firman Allah SWT yang bermaksud, “Sesungguhnya orang-orang yang selalu membaca Kitab Allah dan tetap mendirikan sembahyang serta mendermakan dari apa yang Kami kurniakan kepada mereka, secara bersembunyi atau secara terbuka, mereka (dengan amalan yang demikian) mengharapkan sejenis perniagaan yang tidak akan mengalami kerugian; Supaya Allah menyempurnakan pahala mereka dan menambahi mereka dari limpah kurniaNya. Sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi sentiasa membalas dengan sebaik-baiknya (akan orang-orang yang bersyukur kepadaNya).”

(Surah Al-Fathir : 29-30).

2. Ganjaran Membaca Dan Mendengar

Orang yang membaca Al-Quran akan mendapat rahmat daripada Allah SWT. Begitu juga dengan orang yang mendengar bacaan Al-Quran juga akan turut mendapat rahmat.

Allah SWT telah berfirman, “Dan apabila Al-Quran itu dibacakan, maka dengarlah akan dia serta diamlah (dengan sebulat-bulat ingatan untuk mendengarnya), supaya kamu beroleh rahmat.” (Surat Al-A’raaf : 204)

3. Meninggikan Darjat Si Pembaca Al-Quran

Firman Allah SWT bermaksud, “Dan apabila diminta kamu bangun maka bangunlah, supaya Allah meninggikan darjat orang-orang yang beriman di antara kamu, dan orang-orang yang diberi ilmu pengetahuan agama (dari kalangan kamu) – beberapa darjat. Dan (ingatlah), Allah Maha Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang kamu lakukan.” (Surah Al-Mujadalah : 11)

GAMBAR EDARAN AL-QURAN

Gambar edaran Al-Quran yang dilaksanakan di luar negara dan agihan ini di buat mengikut permintaan atau keperluan penduduk setempat. Setiap tempat agihan ditentukan oleh pihak pengurusan EZ Fidyah.

Previous slide
Next slide

EZ Fadaa Sdn Bhd (1185505-X)

Platform Jariah Anda

POLISI SYARIKAT

Polisi Privasi

Perlindungan Data

Terma Servis

Polisi Kembalian Wang

HUBUNGI KAMI

Tel : 013-2000784

WhatsApp : 013-2000784

Email : ezfadaa.sdn.bhd@gmail.com